Tant Tyg stänger 15 september 2019. Välkommen till lillalammet.se där vi fortsätter sälja tygbindor! Avvisa

Alvehamn, miljötänk hela vägen!

Alvehamns tygbindor kommer i två varianter, färgväxande bomull och hampa och finns i varianterna trosskydd, dagbindor och nattbindor. Alla naturmaterial är certifierade enligt Oeko-tex 100 och GOTS. Vill du ha en binda som absorberar grymt bra även undern den värsta mensdagen så är hampa materialet för dig!

 

Alvehamn är ett företag som verkligen tänker på miljön hela vägen. Bindorna är inte individuellt paketerade vilket minskar förpackningsmaterial betydligt, och ytterförpackningar är i möjligaste mån återbrukade. Liksom Tant Tyg skickas inga fakturor eller kvitton på papper utan det kommer till mailen.

Alvehamns produkter tillverkas i en familjefakrik i Shanghai där arbetarna har rättvisa villkor. Oeko-Tex och GOTS – certifieringarna innebär att Alvehamn minimerat utsläppen av farliga kemikalier i fabrikens närområde. Läs mer hos Alvehamn.

Vi har även Alvehamns snygga PUL-påsar, både i fint enfärgat och i det jättehärliga mönstret Katten i Rabatten som syns på bilden.

Oeko-Tex: STANDARD 100 by OEKO-TEX® är ett globalt enhetligt och oberoende provnings- och certifieringssystem för textila produkter. Exempel på certifieringsbara artiklar: råa och färgade/förädlade garner, tyger och stickade varor, tillbehör såsom knappar, dragkedjor, sytrådar eller etiketter.

Bland annat innebär OEKO-TEX det att det inte finns förbjudna azo-färgämnen, allergena och cancerogena färgämnen, ftalater, pesticider, formaldehyd, tungmetaller eller flamskyddsmedel i produkterna. Läs mer om OEKO-TEX.

GOTS: Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.

För att en produkt ska få GOTS-certifieringen krävs att den innehåller minst 95 % certifierad ekologisk fiber. Keiska bekämpningsmedel, konstgödsel och GMO är förbjudet. Vattenreningsverk är obligatoriskt oh det ställs krav på arbetarnas villkor och löner. Läs mer om GOTS.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *