Tant Tyg stänger 15 september 2019. Välkommen till lillalammet.se där vi fortsätter sälja tygbindor! Avvisa

Eco Femme – företaget som skänker tygbindor genom Pad for Pad

Eco Femme

När du köper en tygbinda från Eco Femme, skänker du samtidigt en tygbinda till en flicka i Indien!

Pad for pad innebär att när du köper en tygbinda från Eco Femme, skänker de en binda till en indisk flicka som kanske inte har öjlighet att köpa egna. Samtidigt så arbetar Eco Femme med att sprida information om menstruation i Indien och försöker sudda bort den tabu som finns i landet kring ämnet.

Vi säljer trosskydd med eller utan PUL, dagbindor, nattbindor och startpaket. Klicka här för att shoppa, men läs gärna nedan om företaget Eco Femme och deras arbete.

Eco Femme
Full cyckle kit

Eco Femme

Eco Femme är ett kvinnostyrt socialt företag grundat 2010. Eco Femme har sin tillverkning i Tamil Nadu i Indien, och har som mål att skapa mensskydd som är hälsosamma, miljövänliga och möjliggörande till en aktiv livsstil samtidigt som mönstren tydligt hör till den indiska kulturen. Eco Femme producerar och säljer tvättbara tygbindor och undervisar i hälsofrågor kring menstruation och bidrar till en öppen dialog om mens i Indien. Genom försäljning av tygbindor får Eco Femme in pengar för att kunna åka ut till skolor i socialt utsatta områden och föreläsa om menstruation samt ge flickorna tygbindor som köparna bidragit till. Föreläsningarna handlar om att tala om hur man sköter sin hygien under menstruationen, hur tygbindor tvättas och bidrar till att flickor i Indien ska våga prata om mens och om kroppens naturliga funktioner.

Eco Femme har sitt kontor i Saracon Campus nära byn Kaorrakarai, och bindorna sys i närheten på Auroville Village Action Group. Deras ej vinstdrivande arbete med Pad for Pad och Pads for Sisters bedrivs mestadels runtom Auroville, Tamil Nadu men når runt om i Indien genom samarbeten ihop med andra organisationer.

Eco Femme tygbindor

Pad for pad

Pad for pad, som alla produktbilder är märkta med, innebär att när det säljs en binda, skänker Eco Femme en binda genom sina besök i skolor runt om Tamil Nadu. Med några undantag, vid köp av Full cycle kit som innehåller sju stycken tygbindor skänks fem tygbindor, vid köp av ett Startpaket köper du fyra tygbindor och det skänks tre tygbindor. Dessa paket är mycket prisvärda jämfört med att köpa allting styckvis.

Eco Femme ser en fantastisk möjlighet att förändra synen på menstruation, och samtidigt göra något bra för miljön, eftersom mens finns inom alla kulturer, klasser och kast.

Eco Femme är ett internationellt team av passionerade kvinnor som tillsammans formar framtiden. Arbetat fördelas jämnt mellan ej vinstdrivande projekt och försäljning av tygbindor.

Eco Femme skapades:

  • Därför att mens finns över hela världen.
  • Därför att denna naturliga procedd har blivit tystad och bealgd med skam alltför länge.
  • Därför att Eco Femme drömmer om en ärld där menstruationen firas som en viktig del av livet.
  • Därför att menstruation inte måste bidra till nedskräpning av jorden.
  • Därför att vi är övertygade om att en hållbar framtid kräver respekt för jorden och för våra kroppar.
  • Därför att menstruation spelar roll för alla kvinnor och flickor världen över, för alla pojkar och män och för transpersoner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *