Tant Tyg stänger 15 september 2019. Välkommen till lillalammet.se där vi fortsätter sälja tygbindor! Avvisa

Lunapads: allt i två

Lunapads förlossningsbinda

Lunapads är ett kvinnoägt företag i Vancouver, Kanada, som har tillverkat tygbindor sedan 1995. Lunapads startades av modedesignern Madeleine Shaw som ville lösa bekymret med engångsmensskydd som inte kändes hälsosamma. 1999 mötte Shaw den auktoriserade revisorn Suzanne Siemens på en ledarskapskurs, och när det visade sig att de båda hade samma vision för en bättre hälsa för både människor och planet slog de sina påsar ihop. Idag används Lunapads av tusentals kvinnor världen över, med resultatet att 2 miljoner engångsbindor och tamponger hålls borta från sopbergen. I Sverige bränner vi sopor, men verkligheten i många andra länder är gigantiska sopberg.

 Tant Tyg har tagit in flera olika modeller av Lunapads, basutbudet med trosskydd, dagbindor och nattbindor men också stringtrosskydd, extra långa dagbindor och förlossningsbindor. Allting i ekologisk bomull!

Det speciella med Lunapads är att det är en allt i två-modell, där bindan kommer med lösa inlägg som du byter ut under dagen. Själva basen på bindan fst runt trosan och sedan hålls inlägget på plats med hjälp av zick zack-band. På bilden syns Lunapads förlossningsbinda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *