Tant Tyg stänger 15 september 2019. Välkommen till lillalammet.se där vi fortsätter sälja tygbindor! Avvisa

Material Tygbindor

Tygbindor finns i flera olika material, och en binda innehåller ofta två till fyra olika textilier. En binda är uppbygd med ett skikt närmast kroppen, i mitten absorberande material och fuktspärr och ett skikt mot underkläderna.

Fuktspärren i våra bindor är av PUL. PUL-tyg är vanligtvis av bomull eller polyester som laminerats med polyuretan. PUL är ett fantastiskt material till just tygbindor, det andas samtidigt som det håller tätt, det är följsamt så bindan inte blir stel och det är tåligt i tvättmaskinen.

Vissa bindor har ett torrskikt närmast kroppen, så att vätskan snabbt ska gå ner till det absorberanded materialet och ge dig en torr känsla. I vårt sortiment finns Poops! bindor med det syntetiska materialet Coolpass som översta skikt.

Som absorberande material finns hampa, bambu, bomull och ekologisk bomull. Alla material absorberar mycket bra, men hampa anses absorbera bäst tätt följd av bambu. Utsidan av bindorna är i samma tre material (förutom bindan med Coolpass ovan). En del är blandade till exempel bambu/bomull. Alla material är mjuka och behagliga mot kroppen. På undersidan är tyget anpassat för att ligga kvar mot underkläderna och inte halka omkring, och MaMideas bindor har en bit fuskmocka på undersidan för att att skapa bra friktion.

Alla bindor har knappar på vingarna av plast. MaMidea och Poops! kommer i plastförpackning, övriga bindor har ingen förpackning alls.