Tant Tyg stänger 15 september 2019. Välkommen till lillalammet.se där vi fortsätter sälja tygbindor! Avvisa

Tygbindor Modeller

Tygbindor kommer i huvudsak i tre olika modeller, trosskydd, dagbinda och nattbinda.

Trosskyddens användningsområde är i det närmsta evinnerligt, tunna som de är så känner de flesta inte av att de sitter där. Använd trosskydd när du känner att mensen är på gång, den där sista dagen när mensen luras att det är över men plötsligt kommer det lite mer blod, tillsammans med menskopp eller tampong, vid flytningar, vid lättare inkontinensbesvär, efter samlag eller i samband med medicinering mot svampinfektion. För en ännu luftigare miljö rekommenderar vi MaM Ecofit Air Mini, som inte har något PUL-tyg. Till exempel behövs inget torrskikt vid flytningar, utan det absorberande materialet skyddar underkläderna ändå.

Kallas även mini, panytliners.

Dagbindor är bindor anpassade efter normalt menstruationsflöde. De flesta märken har en variant av dagbinda, men MaMidea kallar sina två sorter för Regular och Regular Plus, där plus är för ett rikligare flöde.

Nattbindor är bindor för natten, dagar med mycket rikligt flöde eller efter förlossning. De är längre än dagbindor för att passa när du till exempel ligger ner och sover och har bättre uppsugningsförmåga.

Prova på paket är paket för där du får trosskydd, dagbinda och natbinda av ett märke. Antingen för dig som är ny på tygbindor och vill prova de olika varianterna innan du köper bindor för hela perioden, eller om du behöver påfyllning av lite av varje.